Home | Sitemap

Volkswagen Touareg Hybrid.

Η Volkswagen παρουσιάζει ένα ορόσημο στην τεχνολογία μετάδοσης κίνησης : Ο συνδυασμός του κινητήρα V6 TSI και ενός ηλεκτροκινητήρα επιτρέπει υψηλές επιδόσεις σε συνδυασμό με απίστευτα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, ενώ η εμπειρία οδήγησης είναι πραγματικά εκπληκτική καθώς πέρα από την υβριδική τεχνολογία που διαθέτει συνεχίζει να είναι ένα Touareg.

Κινητήρας βενζίνης.

Ο κινητήρας του Touareg Hybrid αποτελείται από ένα κινητήρα βενζίνης V6 TSI και έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο V6 TSI, που εξοπλίζεται με turbo και σύστημα άμεσου ψεκασμού καυσίμου, αποδίδει μέγιστη ροπή 440 Nm στις 3.000 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ισχύς του φτάνει τα 245 kW από τις 5.500 σ.α.λ.

Υβριδική μονάδα.

Το στοιχείο-κλειδί είναι η τοποθέτηση της υβριδική μονάδα που βρίσκεται ανάμεσα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων επιτρέποντάς στο Touareg να παραμένει τετρακίνητο πάντα. Ενσωματωμένος στην υβριδική μονάδα βρίσκεται και ο ηλεκτροκινητήρας χωριτικότητας 34.3 kW με τάση 288 V και ροπή 300 Nm.

Ηλεκτρονικό σύστημα τροφοδοσίας.

Το ηλεκτρονικό σύστημα τροφοδοσίας περιλαμβάνει μία μπαταρία υψηλής τάσης και μία μπαταρία χαμηλής τάσης 12V καθώς και δύο μετασχηματιστές. Έναν μετασχηματιστή DC / DC για την μετατροπή της τάσης που παράγει ο ηλεκτροκινητήρας σε 12V και ένα μετασχηματιστή DC / AC για την μετατροπή του συνεχούς ρεύματος της μπαταρίας υψηλής τάσης σε εναλλασσόμενο για την κίνηση του ηλεκτροκινητήρα. Οι ενώσεις του ηλεκτρικού κυκλώματος γίνονται μέσω καλωδίων υψηλής τάσης.

Κεντρικό σύστημα διαχείρισης.

Τη διαχείρηση όλων των υβριδικών συστημάτων αναλαμβάνει η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα, η οποία επικοινωνεί μέσω CAN Bus με το σύστημα αυτόματης μετάδοσης, την μπαταρία υψηλής τάσης και το ηλεκτρονικό σύστημα. 
Στην οθόνη του συστήματος ραδιοπλοήγησης εμφανίζεται ένδειξη ροής ενέργειας που ενημερώνει τον οδηγό για την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης και για τους διάφορους τρόπους λειτουργίας του υβριδικού συστήματος.

Μπαταρία υψηλής τάσης.

Η ενέργεια από τον ηλεκτροκινητήρα αποθηκεύεται σε μία μπαταρία νικελίου μετάλλου (NiMH) που βρίσκεται τοποθετημένη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 1.7 kWh και μέγιστη ισχύ 38 kW. Εάν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, τότε το Touareg μπορεί να κινηθεί (ανάλογα με την αποθηκευμένη ενέργεια) τελείως ηλεκτρικά με ταχύτητα έως 50 km / h και για περίπου 5 λεπτά. Ο χρόνος επαναφόρτησης της μπαταρίας είναι πολύ σύντομος και έτσι σε 5 λεπτά περίπου η μπαταρία επαναφορτίζεται πλήρως.

 

 

Τα αυτοκίνητα των φωτογραφιών ενδέχεται να φέρουν εξοπλισμό με επιπλέον επιβάρυνση.
Ο Εξουσιοδοτημένος Έμπορος της Volkswagen είναι πρόθυμος να σας ενημερώσει
για τυχόν αποκλίσεις που μπορεί να ισχύουν.

 

 

© Volkswagen 2014   |    Νομική Σημείωση   |   Volkswagen International